miercuri, 30 noiembrie 2011

Cornuri bicolore cu budinca de vanilie

   Reteta aceasta i-a bucurat copilaria sotului meu asa ca am preluat reteta de la soacra mea si am facut pentru prima oara  vestita reteta de " Cornuri in doua culori cu budinca de vanilie" .
Recunosc ca nu am stiut niciodata sa dau forma cornurilor ,de aceea si acum am avut cateva rateuri insa per ansamblu reteta mi-a iesit chiar bine si sigur voi mai repeta experienta :) .



Pentru 32 de bucati aveti nevoie de :
Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 2 oua
  • 1 lingura zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 40 gr drojdie proaspata
  • 2-3 linguri cacao
  • un praf de sare
Pentru crema:
  • 500 ml lapte
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 5 linguri zahar
Pentru sirop:
  • 1 cana apa
  • 1 cana zahar (cana de 250 ml)
Se prepara astfel:
  • pregatiti mai intai budinca de vanilie astfel: puneti 300 ml lapte intro oala si lasati sa fiarba 
  • cand acesta fierbe adaugati cele doua plicuri de budinca amestecate cu 5 linguri de zahar si cu 200 ml lapte peste laptele care clocoteste
  • amestecati bine cateva minute apoi puneti budinca intrun vas si o lasati sa se raceasca bine(nu va speriati ca va fi foarte tare asta e si scopul pentru care folosim 2 plicuri de budinca si doar 500 ml lapte)

  • pregatiti un sirop dintro cana de apa si una de zahar ce il lasati sa fiarba bine pana zaharul se topeste 100% si pe care il lasati sa se raceasca
  • cerneti faina intrun vas apoi adaugati zaharul si zaharul vanilat,laptele caldut,cele 2 oua batute putin cu furculita,drojia ,uleiul si un praf de sare
  • amestecati la inceput cu o lingura apoi framantati cu mana pana se formeaza un aluat elastic

  • impartiti apoi aluatul in doua parti egale
  • peste o parte adaugati 2-3 linguri de cacao si framantati iar pana aluatul prinde o culoare uniforma
  • lasati sa dospeasca aluatul acoperit cu folie alimentara aproximativ 40 minute intrun loc ferit de aer rece
  • cand aluatul a dospit impartiti atat aluatul alb cat si cel colorat in 4 cocuti ( bucati :D - vezi pozele)

  • se ia cate o bucata din fiecare aluat si se intinde in foaie subtire 
  • se pune peste foaia neagra foaia alba si se taie in forma de triunghi (8 bucati)

  • se pune pe fiecare triunghi o lingurita de budinca de vanilie apoi se ruleaza si se pun pe tava acoperita cu hartie de copt
  • preincalziti cuptorul la 180 grade si dati cornurile la copt pentru 15-20 minute(la mine s-au copt surprinzator de repede asa ca la a2a tava am stat cu ochii tot pe cuptor)
  • cand cornurile sunt coapte(se pot testa ca si cozonacul cu un bat de scobitoare iar daca acesta iese curat inseamna ca aluatul e copt) asa fierbinti cum sunt le treceti pe ambele parti prin siropul rece pregatit dinainte apoi le scoateti pe o farfurie si le lasati sa se raceasca 


Sunt delicioase!




Pofta buna!

La multi ani celor ce poarta numele de Andrei,Andreea! :*

12 comentarii:

  1. Foarte frumoase cornurile tale. Am sa le fac si eu dupa reteta ta.

    RăspundeţiȘtergere
  2. Multumesc Cristina!
    Reteta este excelenta si sunt sigura ca tu vei modela mult mai bine cornurile! ;)
    Sa imi spui cum iti ies!

    RăspundeţiȘtergere
  3. Andreea in primul rand La multi ani! si iti multumesc pentru apreciere! :*

    RăspundeţiȘtergere
  4. Si eu faceam ceva asemanator,doar ca umplute cu nuca,nutella sau gem,ca mini-familia asta solicita :))

    Acu ca tot mi-ai amintit de ele,o sa fiu nevoita sa le fac si eu :) :*

    RăspundeţiȘtergere
  5. Carmen eu in viata mea nu am facut si nici nu stiam ca exista asa ceva pan nu mi-a cerut sotul meu sa fac(nici el nu stia bine ce si cum asa ca am apelat la soacra)...o sa incerc si cu nutella (cu nuci nu caci numai eu mananc in casa noastra nuci/alune/arahide in praji si deja silueta nu ma mai ajuta sa mananc numai eu :D :)) )
    :*

    RăspundeţiȘtergere
  6. Eu am gasit demuuuult o reteta,intr-un Practic in bucatarie(aveam cam 14 ani pe atunci :) ,am incercat-o si cum a avut succes am tot facut :)Chiar nu stiu de ce nu am mai facut de cand m-am casatorit :))

    RăspundeţiȘtergere
  7. Alina, sunt asa de faine!!! Si sigur gustoase la maxim! Te pup :*

    RăspundeţiȘtergere
  8. Diana multumesc! :*
    Eu am ramas surprinsa ce bune sunt... :)

    RăspundeţiȘtergere
  9. Nu am facut demult.Eu le fac umplute cu crema de ciocolata.Sunt bune.Ale tale au iesit tare frumoase,si desigur delicioase.Te pup!

    RăspundeţiȘtergere
  10. DiaMar imi spunea si Simona despre cele cu umplutura de ciocolata...o sa incerc si asa! :)
    Multumesc pentru vizita! :*

    RăspundeţiȘtergere