joi, 18 august 2011

Prajitura Arlechin

Va povesteam in postul precedent ca am facut 3 prajituri pentru sarbatoarea din 15 august si ca va voi pune si celalalte reteta,asa ca iata asta este cea de-a 2 a reteta : prajitura Arlechin,adica o super praji cu gem,simpla si foarte ieftina.(si tot din caietul mamei de retete)


Aveti nevoie de:
  • 400 gr faina
  • 250 gr margarina la temperatura camerei
  • 1 ou
  • 140 gr zahar
  • 1 plic vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • lapte cat cuprinde(stiu iar ma injurati :D )
  • 2 borcane cu gem (eu am avut gemuri diferite - unul cu dulceata de visine si unul cu gem de mure)
  • 3 galbenusuri
  • 80 gr zahar pudra
  • 1 lingura ulei

Se prepara astfel:
  • pregatiti din faina,margarina,zahar,parful de copt si zaharul vanilat si ou un aluat in care turnati lapte treptat pana prinde consistenta necesara pentru a putea intinde 3 foi

  • intro tava imbracata in hartie de copt intindeti prima foaie din aluat peste care puneti primul borcan cu gem intins uniform


  • adaugati apoi a2a foaie pe care o intepati cu furculita din loc in loc si peste care puneti cel de-al 2lea borcan cu gem 

  • puneti apoi cea de-a 3a foie intepand cu furculita din loc in loc si dati tava la cuptor pentru 30-35 minute(pana prinde o culoare frumoasa ) la 180 grade (cuptor preincalzit neaparat)

  • intre timp cat se coace prajitura amestecati cele 3 galbenusuri cu zaharul pudra si cu lingura de ulei


  • cand prajitura e coapta o scoateti din cuptor si cat este fierbinte turnati glazura din galbenus peste ea intinzand cu grija


  • mai puteti pune bombonele peste sau orice alt decor(eu nu am pus nimic)
  • lasati sa se raceasca complet prajitura si sa se intareasca glazura apoi puteti sa taiati felii si sa serviti Arlechinul 







Sa aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu